MENIU

Ce păţeşti dacă "te iei" de fiica lui Putin. Într-o singură zi: amendă, hackeri şi ameninţări

Revista The New Times din Rusia a fost amendată de o agenţie de stat, dar şi atacată de hackeri în aceeaşi zi din cauza unui articol despre fiica lui Vladimir Putin.

Astfel, agenţia de stat care se ocupă de monitorizarea comunicării a emis, luni, un avertisment şi a dat o amendă revistei, care a fost fondată în 1943 şi care a criticat Kremlinul în ultimii ani. Motivul ar fi fost menţionarea în articol a unui grup ultranaţionalist ucrainean, interzis în Rusia. Potrivit legii, o publicaţie poate fi închisă dacă primeşte două avertismente în 12 luni, arată The Guardian, citat de ziare.com.

Misterioasele fiice ale lui Vladimir Putin

La câteva ore după ce a primit avertismentul şi amenda, site-ul revistei a fost atacat de hackeri şi nu a funcţionat timp de câteva ore, după cum a declarat editorul Evghenia Albats.

Kremlinul a fost suspectat de mai multe ori că a pus la cale atacuri cibernetice împotriva site-urilor oponenţilor politici sau ai criticilor puterii. Albats a precizat că site-ul revistei a mai fost vizat de un astfel de atac în 2013, după publicarea unui interviu cu Mihail Hodorkovski, adversar declarat al lui Vladimir Putin.

Viaţa privată a lui Putin a fost mult timp un subiect tabu în Rusia, dar unele publicaţii au început recent să scrie despre cele două fiice ale preşedintelui rus şi asociaţii lor, care au avut parte de un succes rapid în politică şi afaceri.

De exemplu, Katerina Tikhonova, despre care se spune că ar fi fiica cea mică a lui Putin, în vârstă de 29 de ani, ar avea active deţinute în diverse companii în valoare de 1,3 miliarde de lire sterline, împreună cu partenerul sau Kiril Shamalov.

Şi Maria, fiica cea mare a lui Putin, în vârstă de 30 de ani, a intrat în atenţia presei, care a scris că tânăra locuieşte într-un bloc foarte bine păzit, care se află în apropiere de ambasada americană de la Moscova, şi că a absolvit studiile unui centru care se ocupă de probleme endocrinologice şi care este administrat de Ministerul Sănătăţii din Rusia.

Consilierul sau academic, Ivan Dedov, a primit o medalie de onoare de la Putin, iar fiul acestuia a fost numit recent judecător la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

Revista New Times a mai scris că Maria merge în călătorii pe Marea Maditerana cu un iaht foarte mare şi că este însoţită şi de prieteni.

Mai multe articole despre:
Vladimir Putin fiica vladimir putin maria putin