MENIU

Ce pățește un om care încearcă să prindă un țipar electric. Imagini șocante

Un pescar care încearcă să prindă un țipar electric are parte de o înfrângere dureroasă. 

Lupta cu un țipar electric nu e așa de simplă pe cât ar crede unii. O dovedește un clip video în care un om este electrocutat în apă de o astfel de vietate. Șocul este instantaneu: omul mai are timp doar să strige de durere, înainte de a cădea în apa care este din fericire puțin adâncă. 

Țiparul electric este în mare parte piscivor (se hrănește cu pești). Adulții se hrănesc cu pești mai mici, amfibieni și alte mamifere mici, mănâncă și fructe căzute, ajutând astfel la răspândirea semințelor prin defecare. Juvenilii se hrănesc cu nevertebrate mici: viermi, crustacee, insecte și larve de insecte. Alevinii se hrănesc inițial cu icrele depuse mai târziu, apoi își schimba hrana și mănâncă larvele insectelor; când ajung la aproximativ 10 cm devin piscivori. Țiparul electric este unul dintre principalii răpitori acvatici din apele puțin adânci și repezi din pădurile inundate din Amazonia cunoscute sub numele de varzea, scrie wikipedia.

Pentru a localiza prada țiparul electric folosește organul electric cu descărcări slabe (organul lui Sachs). Odată ce prada este găsită anghila electrică utilizează un curent electric mult mai puternic pentru a o paraliza, generat de organul principal și organul lui Hunters. Șocul electric în sine nu ucide prada, doar o paralizează. Deoarece țiparul electric nu are dinți maxilari, este dificil pentru el să mănânce un pește care se zbate. Cu toate acestea, în moment ce prada este imobilizată de șocul electric, țiparul electric deschide gura pentru a crea o aspirație, care îi permite să mănânce prada cu ușurință.

Mai multe articole despre:
pescar imagini şocante tipar electric