MENIU

Ce nu se știe despre intervenția rusă în Siria

Mass media a prezentat pe larg bombardierele rusești care acționează în Siria, armamentul cu care sunt dotate și rezultatele loviturilor lor aeriene. ”Armele secrete” ale rușilor de ”protecție”, cu ajutorul cărora au cîștigat supremația, în ceea ce privește războiul radio-electronic, au rămas învăluite în mister. 

Învăluit în mister a rămas și redutabilul sistem de culegere și prelucrare a informațiilor de tip C4I ( Comanda, Control, Comunicatii, Computere, Informații și Interoperabilitate ) pe care ruși și l-au creat în Siria. Cu ajutorul căruia identifică țintele de bombardat și totodată împiedică NATO să le descopere intențiile și țintele vizate.

Rusia știa de la bun început că sistemele de supraveghere aeriană și cosmică ale NATO sunt în măsură să monitorizeze întreaga activitate a avioanelor militare ruse bazate în Siria, inclusiv să descopere tipul de arme folosite, țintele vizate din rîndul grupărilor rebelile și locația lor. Mai ales că multe din grupările rebele din Siria sunt înarmate și sprijinite de SUA.

Mijloacele de război electronic rusești aduse în Siria permit monitorizarea întregului spectru electromagnetic pentru a localiza emițătoarele inamicului și a le bruia. În faza premergătoare bombardamentelor, armata rusă a utilizat cu precădere sisteme de război electronic pentru depistarea frecvențelor radio, folosite de luptătorii ISIS, cu scopul bruierii rețelelor lor de comunicații. Numai că războiul electronic s-a extins în zilele noastre de la bruiajul comunicațiilor, la bruiajul radarelor și a mijloacelor de supraveghere. Echipamentele moderne generînd contramăsuri inclusiv în spectrul vizibil, infrarosu sau laser, utilizat de mijloacele de supraveghere electrono-optice aeriene sau cosmice ( IMINT ) ale adversarilor Rusiei.

Pentru a-și proteja dispozitivul de mijloacele de cercetare NATO, rușii au dislocat în Siria, mai multe sistemeKrasukha-4, care acționînd coordonat cu containerele ECM de tip SAP-518/ SPS-171 de pe avioanele Su-24, Su- 25 și cu echipamentul de contramasuri electronice de tip Richag-AV, de pe elicopterele Mi-8AMTSh, au creat, prin bruiaj, un scut de invizibilitate pentru obiectele din aer și de la sol. Pentru a sprijini acest sistem de protecție, nava - VEZI IN CONTINUARE AICI.

 
Mai multe articole despre:
Rusia Siria interventie militara rusia siria