MENIU

Casa Regală a Suediei. Prințul moștenitor a făcut anunțul. Se întâmplă după 4 luni de căsnicie

Casa Regală a Suediei a primit o veste încântătoare! Prințul Carl Philip și soția sa, prințesa Sofia, așteaptă primul lor copil. Anunțul făcut de reprezentanții familiei regale suedeze vine după aproape 5 luni de la nunta lor. Soția moștenitorului regal urmează să nască în aprilie 2016.

Printul Carl Philip s-a casatorit in iunie anul acesta cu fostul model Sofia Hellqvist. Aceasta a fost cea de-a treia casatorie princiara pentru Suedia intr-un interval de patru ani, dupa ceremoniile de nunta ale printesei mostenitoare Victoria, in 2010, si printesei Madeleine, in 2013.

Sora mai mare a printului Carl Philip, printesa Victoria, asteapta al doilea sau copil, care urmeaza sa se nasca in martie anul viitor.

Printesa Madeleine, sora mai mica a printesei Victoria si a printului Carl Philip, are la randul sau doi copii, nascuti in februarie 2014 si in iunie anul acesta.

Carl Philip are, din aprilie 2010, o relatie cu Sofia Hellqvist, un fost model in varsta de 30 de ani, care a devenit cunoscuta dupa ce a participat la un reality show intitulat "Paradise Hotel". De asemenea, Sofia a lucrat ca model topless si ca instructor de yoga.

Cei doi s-au cunoscut intr-un club de noapte din Stockholm, facandu-si publica relatia dupa putin timp.

In anul 2008, printul suedez Carl Philip a ocupat locul al noualea in Topul 20 al celor mai frumosi barbati din familiile regale europene, alcatuit de revista Forbes.

Suedia este o monarhie constitutionala, iar regele nu detine puteri politice. Simpatia populatiei fata de familia regala, desi a scazut usor in ultimii ani, a ramas totusi la un nivel consistent in Suedia, o tara cu profunde principii egalitariste.

Tatal printului Carl Philip, regele Carl Gustaf al XVI-lea, a devenit rege al Suediei in 1973.

Prima lui fiica, Victoria, a devenit printesa mostenitoare in 1980, in urma unei reforme constitutionale, in virtutea careia tronul suedez va fi mostenit de primul copil al monarhului, indiferent daca acesta este fata sau baiat.