MENIU

Casa Albă, pusă pe jar. Au făcut o mare greşelă privind securitatea preşedintelui Obama

<p>Casa Albă, pusă pe jar. Au făcut o mare greşelă privind securitatea preşedintelui Obama</p>

Oficialii de securitate a Casei Albe au fost puşi pe jar, după ce linia aeriană naţională a Kenyei a încălcat grav protocolul. Astfel, ţară pe care preşedintele american Barack Obama o va vizita la sfârşitul acestei săptămâni a publicat sosirile şi plecările avionului prezidenţial american Air Force One.

Cu toate că potrivit securităţii standard de la Casa Albă este interzisă publicarea aterizărilor şi decolărilor Air Force One, un superior al Kenyan Airways a trimis un e-mail cu timpul de sosire şi de plecare al avionului prezidenţial american.

Email-ul oficialului a fost trimis clienţilor liniei aeriene, tuturor operatorilor din cele două aeroporturi din Nairobi, inclusiv personalului şi chiar şi şcolilor de zbor din cadrul aeroporturilor. Însă situaţia a fost agravată şi de un agent turistic din Johannesburg, Africa de Sud, care a trimis un e-mail cu informaţiile confidenţiale tuturor clienţilor săi, cu subiectul „informaţii privind vizita lui Obama în Kenya“, scrie Adevărul.

În plus, pregătirile şi securitatea pentru vizita în Kenya a lui Barack Obama au fost intensificate deoarece ţara reprezintă un risc crescut de atacuri. Astfel, Departamentul de Stat american a emis o alertă de călătorie şi a avertizat că summitul antreprenorilor la care participă şi Obama este o posibilă ţintă teroristă.


Înainte sosirii avionului prezidenţial american Air Force One, aeroporturile şi spaţiile aeriene din jur sunt închise şi rămân aşa până când aeronava pleacă.

Kenya a fost scena unor atacuri teroriste realizate de gruparea teroristă Al Shabaab.