MENIU

Casa Albă, "foarte îngrijorată" de prezenţa trupelor ruse la frontiera de est a Ucrainei

Militari ruşi în Crimeea

Administraţia prezidenţială americană şi-a declarat îngrijorarea privind prezenţa trupelor ruse la graniţa de est a Ucrainei.

Preşedinţia Statelor Unite este "foarte îngrijorată" de riscurile escaladării crizei din cauza prezenţei trupelor ruse la frontiera de est a Ucrainei, anunţă Ben Rhodes, consilier-adjunct pentru Securitatea Naţională al preşedintelui Barack Obama, relatează AFP.

"Suntem foarte îngrijoraţi de riscul escaladării crizei în estul şi sudul Ucrainei din cauza prezenţei trupelor ruse. Washingtonul urmăreşte îndeaproape situaţia", a precizat Ben Rhodes, prezent la Haga, unde are loc un summit pe tema securităţii nucleare.

Potrivit serviciilor de spionaj americane, există unităţi ruse pe toată frontiera de est a Ucrainei, la o distanţă de 50 de kilometri de frontieră.

Alianţa Nord-Atlantică trebuie să îşi repoziţioneze forţele militare şi să intensifice capacitatea de reacţie, în contextul riscului unei intervenţii ruse în regiunea separatistă Transnistria şi în estul Ucrainei, a declarat duminică generalul Philip Breedlove, comandantul suprem al forţelor NATO din Europa.

Mai multe articole despre:
Rusia Ucraina Casa Albă trupe ruse