MENIU

Călătoria uimitoare a unei fete de 16 din Siria către Europa, în scaunul cu rotile

Nageen Mustafa are 16 ani şi în ultimele 20 de zile a călătorit, împreună cu sora sa, din oraşul sirian Kobani către Europa. Adolescenta a făcut toată această călătorie într-un scaun cu rotile.

Nageen a făcut foare multe lucruri pentru "prima dată" în această călătorie: a mers cu trenul, cu barca, a traversat Grecia, Macedonia şi se afla la frontiera dintre Serbia şi Ungaria atunci când a fost intervievată de ABC News. Adolescenta a văzut prima dată marea în această călătorie, despre care spune că este "frumoasă, atunci când nu eşti în ea".

Fata şi sora sa îşi doresc să ajungă la fratele lor, stabilit în Germania. Cu toate că nu a realizat cât de periculoasă va fi călătoria, Nageen spune că este emoţionată pentru prima sa călătorie în Europa. Fără să fie mers nicio zi la şcoală, fata vorbeşte foarte bine engleză, susţinând că a învăţat-o urmărind serialul său preferat, alături de familia sa, în Siria: "Days of our lives".

Ea îşi doreşte ca atunci când va creşte să devină astronaut, pentru că a fost mereu curioasă de ce a găsit Neil Armstrong pe lună.


ABC Breaking News | Latest News Videos