MENIU

Câini de companie confiscați. Cine a putut să ia o astfel de decizie

Lege BIZARĂ. Câţi câini şi câte pisici ai voie să ţii în casă

Proprietarii de câini dintr-un oraș din centrul Iranului au primit cu emoție și îngrijorare decizia de confiscare a animalelor lor, pentru a lupta împotriva "vulgarei culturi occidentale", arată cotidianul Sharvand și Societatea de protecție a animalelor, potrivit AFP, citată de Agerpres.

„Săptămâna trecută au venit la mine niște oameni cu un act de la serviciile veterinare și mi-au luat câinele cu pretextul că îl vaccinează”, a spus în cotidianul menționat un bărbat din Shahin Shahr (provincia Ispahan), notează Agerpres.

Când proprietarul a mers la serviciile veterinare din oraș nu a găsit nicio urmă a câinelui. Cotidianul scrie că aceste „preluări” de câini sunt în realitate rezultatul unei decizii a procurorului din oraș, Mohsen Boosaidi.

„Să ai câine este haram (contrar religiei), potrivit liderilor religioși”, afirmase săptămâna trecută procurorul, citat de agenția de presă Fars. „Dacă găsim oameni care au câini și îi plimbă, acest lucru înseamnă că răspândesc vulgara cultură occidentală. Vom acționa ferm împotriva lor”, a adăugat acesta.