MENIU

Cadrele medicale infectate cu EBOLA ar putea fi tratate în SUA

Medicii şi personalul medical străin infectaţi cu Ebola ar putea fi trataţi în Statele Unite, potrivit unui document al Departamentului de Stat, care susţine că aceasta ar fi singura modalitate pentru a convinge alte ţări să trimită echipe medicale în Africa de Vest, relatează The Washington Times.

Unele ţări "aşteaptă implicit şi explicit asigurări cu privire la evacuarea personalului medical" înainte de a accepta să-şi trimită echipele alături de experţi din Statele Unite şi voluntari ai Naţiunilor Unite aflaţi în statele africane, menţionează documentul Departamentului de Stat, citat de Washington Times, în ediţia electronică. "Statele Unite trebuie să dea dovadă de leadership şi să acţioneze aşa cum le cerem celorlalţi să o facă, prin primirea unor cetăţeni străini pe teritoriul ţării pentru tratament medical împotriva infectării cu virusul Ebola în timpul acestei crize", arată documentul.

 Peste 10.000 de persoane au fost infectate cu Ebola în Liberia, Sierra Leone şi Guineea, iar Statele Unite şi-au asumat un rol principal în combaterea epidemiei, subliniind că focarul trebuie lichidat în Africa de Vest. Preşedintele Barack Obama a decis mobilizarea a mii de militari şi trimiterea de personal medical în Africa, dar răspunsul altor ţări se lasă aşteptat.

 

Mai multe pe Mediafax