MENIU

"Cadoul de Crăciun" promis de Coreea de Nord a creat panică în Japonia. "Au apăsat butonul roșu!"

Kim Jong-un a uitat de "cadoul de Crăciun" promis lui Trump

Postul public de radio din Japonia a transmis vineri la miezul nopții că Coreea de Nord ar fi lansat o rachetă asupra țării vecine. Mesajul a venit pe fondul unei "amenințări" făcute de Kim Jong-Un cu privire la un cadou misterios de Crăciun.

Radiodifuzorul public japonez NHK a raportat vineri la miezul nopții că Coreea de Nord a lansat o rachetă asupra Japoniei, dar a revenit în jumătate de oră pentru a corecta "greșeala".

Buletinul de știri emis la ora 12:22 a.m., ora Japoniei, a spus că racheta a aterizat la aproximativ 2.000 km la est de insula nordică Hokkaido. Titlul a apărut atât pe aplicația sa de știri, cât și pe site-ul postului public, informează Nikkei.

Titlul a fost eliminat ulterior, iar la 12:45 a.m., NHK a emis un alt calup de știri, ]n care raportul anterior a fost corectat ca o „eroare” regretabilă.

Alarma falsă a apărut în timp ce toată lumea aștepta o posibilă lansare de rachete balistice de către Coreea de Nord, în urma unui avertisment la începutul acestei luni că SUA ar putea aștepta un „cadou de Crăciun” al cărui conținut depindea de acțiunile administrației Trump.

Mai multe articole despre: