MENIU

Buncărul care adăpostește viitorul omenirii a fost folosit pentru prima dată

Războiul din Siria a determinat prima retragere din banca de semințe din Norvegia, buncărul care adăpostește viitorul omenirii. 

Banca de semințe din Siria, aflată odinioară la Alep, dar mutată în Liban din cauza războiului, a retras mai multe sortimente de semințe pe care depozitase în banca internațională din Norvegia, potrivit Time.com.

130 de cutii din cele 325 depozitate de Siria au fost retrase din Norvegia, pentru a înlocui sortimentele distruse în urma conflictului.

Ce este banca de semințe din Norvegia

O adevărată Arcă a lui Noe a fost dată în folosinţă în 2008, în caverna unui munte arctic din Norvegia.

Acolo au fost depozitate 740.000 de varietăţi de seminţe, într-un efort de a proteja cele mai importante resurse ale umanităţii.

Aflate la 1.000 de kilometri de Polul Nord, în caverna din arhipelagul Svalbard din nordul Norvegiei, depozitul va păstra seminţele îngheţate pentru 200 de ani chiar şi în cazul celui mai rău scenariu al încălzirii globale şi chiar dacă refrigerarea mecanică cedează.

Depozitul, care a costat Norvegia 9,1 milioane USD, are capacitatea de a stoca 4,5 milioane de seminţe, cu scopul de a le proteja de schimbările climaterice, războaie, dezastre naturale sau alte ameninţări, potrivit Deutesche Welle.

 

 

Mai multe articole despre:
bancă Siria Norvegia seminţe depozit bunca Svalbard