MENIU

Bulgarii, alături de Kovesi, își cer scuze pentru că Sofia nu o susține la Parchetul UE

Laura Codruța Kovesi, susţinută de bulgarii de rând. Supăraţi că autorităţile de la Sofia au votat împotriva fostei şefe a DNA în cursa pentru funcţia de procuror-şef european, cetățenii din țara vecină i-au prezentat scuze fostei șefe a DNA, pe Facebook.

Totul s-a întâmplat pe rețeaua de socializare, pe un grup cu 1.500 de membri, denumit "Eu o susțin pe Laura Kovesi pentru Șefia Parchetului European“.

Semnatarii mai spun că fosta șefă a DNA a demonstrat că este „un om curajos și puternic”, dar și „un excelent profesionist„.

Ei subliniază că bulgarii de rând privesc cu speranță spre candidatura ei și îi doresc victorii în lupta anticorupție în Europa. 

Bulgaria a votat împotriva desemnării lui Kovesi la șefia Parchetului European. De ce? 

”Dragă doamnă Kovesi,

Grupul nostru pe Facebook ,Eu o susțin pe Laura Kovesi pentru Șefia Parchetului European',s-a înființat ca indignarea spontană de masă și un semn de dezacord cu poziția reprezentantului oficial al Bulgariei (...) şi deputaților în Comisia pentru drepturile omului, justiție și afaceri interne și Comisia pentru control bugetar a Parlamentului European, care pentru marele nostru regret nu v-au sprijinit (...). Alegerea adevarata cetățenilor bulgari este în favoarea candidaturii dumneavoastră pentru un procuror european'', precizează mesajul postat pe amintitul grup.

Conferința președinților din Parlamentul European a confirmat joi decizia a două comisii de nominalizare a Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului UE și a decis echipa de negociere care va susține poziția Legislativului. Echipa este formată din europarlamentarii Judith Sargentini, Ingeborg Grassle și Claude Moraes. Ar fi un atu pentru Kovesi.

Mai multe articole despre:
Bulgaria Laura Codruţa Kovesi