MENIU

Bruxelles-ul nu mai arată cu degetul spre Ungaria în problemele statului de drept, ci spre România

Europarlamentarul PPE Monika Hohlmeier propune ca dezbaterile privind statul de drept să nu se mai axeze pe situaţia din Ungaria şi dă drept exemplu problemele din România sau Slovacia,

Europarlamentarul Monika Hohlmeier, purtătoarea de cuvânt a grupului PPE în Comisia de Libertăţi civile, Justiţie şi Afaceri interne a PE, a apreciat că dezbaterile privind statul de drept nu ar trebui să se concentreze numai pe Ungaria.

"Ieri am fost de acord cu vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans, care a afirmat că ne confruntăm cu provocări pentru statul de drept în câteva state membre. Mă gândesc la România, Slovacia, Ungaria, au fost câteva probleme şi în Grecia şi chiar în Italia”, afirmă Hohlmeier.

În ceea ce priveşte pedeapsa cu moartea, europarlamentarul Esteban Gonzalez Pons a afirmat că grupul PPE s-a opus ferm întotdeauna pedepsei cu moartea. "În Ungaria, a fost doar o dezbatere naţională pe această temă, ceea ce nu înseamnă că vor accepta pedeapsa capitală”, susţine Gonzales.

Prin urmare, nu ar exista nicio îndoială că Fidesz - un partid democratic şi membru al familiei PPE, va respecta Carta Drepturilor Fundamentale a UE şi va interzice pedeapsa cu moartea, aşa cum a făcut întotdeauna, a precizat vicepreşedintele grupului PPE.

Mai multe articole despre:
România Bruxelles Ungaria probleme statul de drept