MENIU

Britanicul Farage va participa la un eveniment de campanie al lui Donald Trump în SUA

Nigel Farage, politician britanic ultranaționalist, va participa la un eveniment de campanie al Partidului Republican unde va discuta cu Donald Trump despre Brexit, informează site-ul postului de televiziune Sky News.

Donald Trump urmează să participe la un eveniment de campanie miercuri seara în statul Mississippi, unde se crede că Nigel Farage i se va alătura.

Candidatul Partidului Republican la președinție a produs agitație în urma unui mesaj obscur postat pe Tweeter: "Mă vor numi în curând Domnul Brexit".

Donald Trump a susținut decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană, descriind acțiunea drept momentul "în care oamenii își recuperează țara".

Mulți susținători ai lui Trump au enunțat perspective naționaliste, anti-globalizare, care au răsunat și în rândul celor care au votat părăsirea Uniunii Europene în cadrul referendumului.

În timpul unei vizite în Scoția, Trump ar fi declarat că părăsirea UE a Marii Britanii a fost un "lucru măreț".

"În întreaga lume oamenii sunt furioși. Sunt furioși din cauza situației frontierelor, a oamenilor care vin în țara lor și preiau controlul și nimeni nici măcar nu știe cine sunt aceștia", a declarat Donald Trump.

Mai multe articole despre:
ALEGERI SUA Donald Trump Nigel Farage