MENIU

Boris Johnson este acuzat că a minţit-o pe regina Elisabeta a II-a, legat de Brexit

Boris Johnson

Acuzaţii grave la Londra. Reprezentanţii Partidului Naţional Scoţian îl acuză pe premierul Boris Johnson că a mintiţ-o pe regină când i-a cerut acesteia să suspende activitatea parlamentului. În replică, premierul britanic spune că nu a derutat-o şi nici nu a minţit-o pe Elisabeta a II-a, pe care o aşteaptă pe 14 octombrie să ţină discursul către naţiune, ca să se clarifice problemele din ultima perioadă din Parlament. 

După ce cea mai înaltă instanţă de apel din Scoţia a considerat ilegală decizia de suspendare a Parlamentului britanic, problemele apar pe bandă rulată pentru Boris Johnson.

Premierul este acuzat că a minţit-o pe regină în momentul în care i-a cerut să suspende activitatea parlamentului până pe 14 octombrie. Reprezentanţii Partidului Naţional din Scoţia, care sunt împotriva Brexit, spun că Boris Johnson a derutat-o pe Elisabeta a II-a ca să poată scoate Marea Britanie din Uniunea Europeană fără un acord.

Veştile rele pentru Boris Johnson nu se opresc aici. Fostul procuror general de la Londra a avertizat că prim-ministrul trebuie să respecte legea. În caz contrar, riscă să ajungă după gratii dacă refuză să amâne Brexit. 

Mai multe articole despre:
null