MENIU

Atentat terorist Belgia. BOMBĂ artizanală şi un steag ISIS, găsite într-o casă din Bruxelles

BOMBĂ artizanală şi un steag ISIS, găsite într-o casă din Bruxelles

Un steag cu însemnele Statului Islamic şi o bombă artizanală au fost găsite, marţi seara, înte-o casă din Schaerbeek, Bruxelles. Dispozitivul era o bombă artizanală, cu cuie. În timpul raidului, poliţiştii au descoperit şi mai multe substanţe chimice extrem de periculoase.

Poliția belgiană a găsit, în timpul unei percheziții efectuate într-o locuință din Schaerbeek (suburbie a capitalei Bruxelles), un drapel al grupării Statul Islamic și un dispozitiv exploziv ce conține în plus substanțe chimice și cuie, transmit agențiile internaționale de presă.

Anunțul a fost făcut de procurorul general al Belgiei, Frédéric Van Leew, care a precizat că sunt în desfășurare și alte percheziții și interogatorii în cadrul anchetei ce privește atacurile teroriste care au avut loc în cursul dimineții la aeroportul Zaventem, din Bruxelles, și în stația de metrou Maelbeek. Atentatele, soldate cu cel puțin 34 de morți și 230 de răniți, au fost revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Procurorul general a confirmat că la aeroport au acționat trei teroriști, dintre care doi kamikaze, iar al treilea a reușit să fugă după ce a amplasat dispozitivul exploziv și, în prezent, este căutat intens, relatează agerpres.ro.

Anterior, mass-media belgiană a difuzat și o fotografie cu cei trei. Fotografia a fost obținută de pe camerele de supraveghere și îi arată unul lângă altul împingând cărucioare pentru bagaje. Doi dintre ei, îmbrăcați în negru, poartă pe mâna stângă câte o mănușă. Conform unor surse, mănușile le-ar fi permis să ascundă declanșatorul unei bombe sau centuri explozive. Teroriștii introduc adesea și cuie în dispozitivele explozive, pentru a le amplifica efectul mortal.

Mai multe articole despre:
bombă artizanală atentat bruxelles