MENIU

Boala misterioasă care afectează cânii. Patrupedele mor pe capete

Mister total în Norvegia! O boală necunoscută face ravagii în rândul câinilor. Cel puțin 25 de patrupede au murit din cauza acestei maladii neidentificate până acum. Laboratoarele nu au un răspuns şi, în acest moment, recomandarea veterinarilor este ca animalele de companie să nu fie lăsate în preajma altora. 

Boala misterioasă afectează zeci de câini din Norvegia. Cele două patrupede din imagine deocamdată nu au fost afectate, dar câțiva câini ai vecinilor au decedat.

Primul caz a fost semnalat la un patruped din capitala, Oslo, iar de atunci au apărut noi cazuri în peste 10 orașe. Autoritatea norvegiană pentru siguranța animalelor a anunțat că zeci de câini au prezentat simptome de vomă şi diaree. Și mulți dintre ei au murit.

Institutul Veterinar norvegiam nu poate confirma cu exactitate dacă cele două bacterii descoperite la autopsii au dus la decesele lor.


Specialiștii au mai anunțat că, dintre animalele decedate, trei aveau sânge în intestine, dar au exclus ca salmonella sau otrăvirea să fi fost cauzele deceselor.

În țara vecină, Suedia, un câine are aceleași simptome, după ce a participat la un spectacol canin din orașul norvegian Trondheim. Până elucidează misterul, autoritățile îi sfătuiesc pe proprietarii de câini să îi țină în lesă și să evite contactul cu alte patrupede. 

Mai multe articole despre:
null