MENIU

BMW a prezentat mașina care își schimbă singură culoarea (VIDEO)

Mașina care își schimbă singură culoarea. Foto/Profimedia

Vopseaua clasică ar putea deveni istorie în câțiva ani, așa cum, acum 30 de ani, o mașină electrică părea desprinsă din filme SF. BMW a prezentat prototipul i Vision DEE, un fel de vitrină tehnologică a viitorului. Atracția mașinii este sistemul cu 240 de ecrane foarte subțiri, controlate individual, care își schimbă culoarea. Paleta include nu mai puțin de 32 de nuanțe diferite.

Automobilul, numit BMW i Vision Dee, a fost prezentat la expoziția anuală de electronice de consum din Las Vegas, SUA, în timpul unui mini-show cu Arnold Schwarzenegger.

Idei pentru viitoare mașini BMW

La același salon de anul trecut, producătorul dezvăluise deja o mașină care își putea schimba culoarea, dar numai în gri.

Caroseria noului prototip poate afișa o gamă întreagă de culori, în mod uniform, în dungi sau în carouri.

BMW i Vision Dee este încă un concept, dar este menit să inspire noile vehicule ale producătorului. Capacitatea de a proiecta informații precum viteza și direcția pe întreaga lățime a parbrizului, de exemplu, va fi disponibilă din 2025.

Viitorul BMW Group este electric, circular şi digital. BMW i Vision Dee reprezintă aspectul digital al acestui trio şi va fi un reper pe drumul către următoarea generaţie de automobile, „Neue Klasse”. 

BMW i Vision Dee este un sedan futurist de clasă medie, cu un limbaj de design nou şi redus. Numele "Dee" înseamnă Digital Emotional Experience (Experienţă Emoţională Digitală) şi obiectivul său este ca, în viitor, să creeze o legătură şi mai puternică între oameni şi maşinile lor.

 

Funcţiile digitale viitoare vor depăşi cu mult nivelul de control vocal şi sisteme de asistare a condusului cu care suntem familiarizaţi în prezent. BMW Head-Up Display se extinde pe toată lăţimea parbrizului, oferind o nouă perspectivă asupra următoarei generaţii de automobile. Din 2025, această inovaţie va fi disponibilă la modelele „Neue Klasse”.

Mai multe articole despre:
bmw dee i vision dee culoare