MENIU

Biden: Putin este un DICTATOR. Ucraina inspiră lumea. Mesaj de susținere pentru România și țările NATO 

Preşedintele american Joe Biden a susținut primul său discurs privind starea Uniunii. 

Membrii aleși ai Congresului Statelor Unite au aplaudat în picioare poporul ucrainean la începutul discursului lui Joe Biden la Capitol Hill. 

Președintele american a declarat că pe Putin este un ”dicator” și a asigurat că Statele Unite sunt de partea poporului ucrainean, la câteva zile după începerea invaziei Ucrainei de către Rusia.

"În urmă cu şase zile, Vladimir Putin a urmărit să zguduie temeliile lumii libere. Dar a calculat foarte greşit. În loc de asta, a dat de un zid de putere pe care nu l-a anticipat şi nu şi l-a imaginat. A întâlnit poporul ucrainean", a continuat el.

Potrivit liderului de la Casa Albă, trupele americane au fost dislocate în Europa nu pentru a lupta în Ucraina, „ci pentru a-și apăra aliații NATO în cazul în care Putin decide să continue să se deplaseze spre vest”.

„În acest scop, am mobilizat forțele terestre americane, escadrile aeriene, dislocarea de nave pentru a proteja țările NATO, inclusiv Polonia, România, Letonia, Lituania și Estonia”, a adăugat el.

Anterior, Biden a spus că SUA vor respecta principiul articolului 5 al NATO, care spune că un atac asupra unei țări NATO este un atac asupra tuturor statelor membre. În remarcile de marți, el a promis: „După cum am precizat foarte clar, Statele Unite și Aliații noștri vor apăra fiecare centimetru de teritoriu al țărilor NATO cu toată puterea noastră colectivă.”

Mai multe articole despre:
joe biden vladimir putin nato forte nato ucraina