MENIU

BEZNA din Ucraina se vede din satelit: Pata neagră din Europa, după 9 luni de război - Imagini NASA după atacurile nimicitoare ale Rusiei

BEZNA din Ucraina se vede din satelit - Imagini NASA după atacurile nimicitoare ale Rusiei Foto: Profi Media

Imaginile din satelit publicate de NASA arată amploarea atacurilor rușilor asupra infrastructurii critice în războiul din Ucraina.

O mare parte din Ucraina este întunecată, în timp ce celelalte țări din Europa și Rusia sunt iluminate, potrivit imaginilor transmise de sateliții NASA.

Acestea ilustrează cât de mult a afectat războiul Rusiei infrastructura din Ucraina.

Sursă Foto: NASA/CNN

Și mai jos, imaginile de la NASA arată cum era rețeaua energetică în Ucraina înainte de invazia Rusiei și cât de mult s-a schimbat la aproape nouă luni de la începerea războiului.

Fotografia din stânga este făcută în luna ianuarie 2022, înainte de începerea războiului, iar fotografia din dreapta este din luna noiembrie 2022. 

Sursă Foto: NASA/CNN

În capitala Kievului, aproximativ 50% dintre ucraineni au rămas fără curent la temperaturi aproape de îngheț, după bombardamentele rușilor asupra infrastructurii energetice.

În același timp, ONU estimează că peste 7,2 milioane de refugiați ucraineni au fost înregistrați în Europa, în timp ce peste 6,9 milioane au fost strămutați în interior, relatează CNN.