MENIU

Bernie Sanders, anunț de ultima oră privind susținerea lui Hillary Clinton

Bernie Sanders

Fostul candidat la alegerile primare democrate Bernie Sanders a făcut vineri un apel ferm către toți susținătorii săi să o voteze pe Hillary Clinton la scrutinul prezidențial din noiembrie din SUA, în contextul în care mulți dintre aceștia încă refuză să o sprijine pe fosta șefă a diplomației americane, relatează AFP.

"O susțin pe Hillary Clinton. Iar toți cei care au votat pentru mine ar trebui să facă același lucru", a scris senatorul de Vermont într-un articol de opinie publicat în Los Angeles Times.

"Înțeleg faptul că mulți dintre susținătorii mei sunt dezamăgiți de rezultatul final al procesului de nominalizare, însă a fi descurajat și inactiv nu va rezolva nimic. Ceea ce contează este să mergem înainte și să continuăm lupta, să-l învingem pe Donald Trump", candidatului Partidului Republican, a mai spus el.

Numeroși susținători ai lui Sanders refuză ideea de a se ralia taberei lui Hillary Clinton. În reuniunile de campanie ale lui Sanders în California, mulți dintre ei au invocat scandalul e-mailurilor fostului secretar de stat trimise de pe un server personal. Aversiunea celor mai înfocați susținători ai lui Sanders a fost amplificată de dezvăluirea recentă de către site-ul WikiLeaks a unor e-mailuri ale unor lideri ai Partidului Democrat care indică un partizanat pro-Clinton în timpul alegerilor primare.

"Donald Trump ar fi un dezastru și o rușine pentru țara noastră dacă ar fi ales președinte. Campania sa nu se bazează pe nimic substanțial, cum ar fi îmbunătățirea economiei, a sistemului nostru de educație sau a celui de sănătate ori a mediului, ci pe sectarism", a argumentat Sanders.

Echipa sa de campania și cea a lui Hillary Clinton "au conceput împreună unul dintre cele mai progresiste programe din istoria politicii americane", iar "revoluția pentru transformarea Americii" începută în timpul alegerilor primare "va continua pe durata tentativei lui Hillary Clinton de a ajunge la Casa Albă", a încheiat Sanders.