MENIU

Bebeluș ucis într-un atac asupra unei maternități din regiunea Zaporojie. Zelenski: Încearcă să realizeze prin teroare şi crimă ceea ce n-a putut în 9 luni...

Atac asupra spitalului Vilnianska din regiunea Zaporojie/ Foto: Twitter NEXTA

Un bebeluș a murit în urma unei lovituri rusești asupra unei maternități din regiunea Zaporojie, relatează Kyiv Independent.

O rachetă rusească a lovit maternitatea spitalului Vilnianska de lângă Zaporojie, în dimineața zilei de miercuri, a afirmat guvernatorul regiunii Oleksandr Starukh, într-un mesaj pe Telegram. În urma atacului, un nou-născut a fost ucis.

Potrivit serviciilor pentru Situații de Urgență, mama copilului a fost salvată, la fel şi un medic. În prezent, se pare că nicio persoană nu se mai află sub dărâmături.

La scurt timp, preşedintele Volodimir Zelenski a condamnat atacul asupra maternităţii din orașul Vilniansk, controlat de ucraineni, în timp ce părţi din regiunea Zaporojie din care acesta face parte, inclusiv centrala nucleară, au fost ocupate şi anexate ilegal de Moscova. 

„Inamicul a decis din nou să încerce să realizeze prin teroare şi crimă ceea ce nu a putut realiza timp de nouă luni şi nici nu va putea realiza. În schimb, va fi tras la răspundere pentru tot răul pe care l-a adus în ţara noastră”, a declarat Zelenski.