MENIU

Barroso îl avertizează pe David Cameron să nu rescrie regulile UE privind libertatea de circulație

Președintele în exercițiu al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, l-a avertizat, duminică, pe premierul britanic, David Cameron, să nu încerce să rescrie principiul Uniunii Europene, privind libertatea de circulație, despre care afirmă că este esențial pentru piața internă a UE, informează Reuters.

"Libertatea de circulație este un principiu foarte important al pieței interne. Sfatul meu insistent pentru Marea Britanie este să nu pună sub semnul întrebării acest principiu", a declarat Barroso într-un interviu pentru postul de televiziune BBC, citat de Agerpres.

Într-un articol publicat în Sunday Telegraph, Cameron declara că "va pune dreptul de imigrație în UE în centrul negocierilor (Marii Britanii) în Europa". Totodată, ziarul The Times, care a citat surse neidentificate, scria că David Cameron dorește să plafoneze numărul imigranților necalificați din UE, care vin să lucreze în Marea Britanie.

Barroso este de părere că un astfel de demers ar încălca acquis-ul comunitar și a precizat că nu este la curent cu o propunere concretă, în acest sens, făcută de Marea Britanie.

"Mie mi se pare că orice fel de plafonare arbitrară nu este în conformitate cu normele europene", a declarat Jose Manuel Barroso.