MENIU

Bărbatul care a fost timp de 12 ore TERORISTUL din Sankt Petersburg e NEVINOVAT. Marele său ghinion

Adevăratul atentator sinucigaş din Sankt Petersburg este Akbarzhon Dzhalilov, de 24 de ani şi care avea cetăţenie rusească.

Presa rusească a publicat, la câteva ore după atacul din Sankt Petersburg, mai multe imagini surprinse de camerele de supraveghere de la metrou, care înfăţişau un bărbat cu barbă şi o pălărie tipic islamică. Bărbatul se numeşte Ilyas Nikitin, scrie The Moscow Times, şi este complet nevinovat.

Nikitin e un cetăţean rus originar din Republica Bașcortostan, o regiune afltă între râul Volga şi munţii Urali. După ce a absolvit o Academie militară, el a luptat în Cecenia şi a devenit căpitan în rezervă, acum muncind ca şofer de camion.

Bărbatul nu a ucis pe nimeni, ci doar a circulat cu metroul din Sankt Petersburg înaintea atentatutului şi, în plus, a fost identificat uşor ca fiind musulman şi a fost bănuit că este un simpatizant al ISIS.

Nikitin a mers, imediat cum a aflat că e considerat terorist în presă, la poliţie şi le-a explicat că este nevinovat. Spre norocul său, poliţia l-a ascultat şi, conform site-ului Islam News, el le-ar fi mulţumit pentru felul în care îşi fac meseria.

Din păcate pentru bărbat, el trebuia să ajungă la Moscova, de unde să ia un alt avion către casă, dar ceilalţi pasageri, înspăimântaţi, nu i-au permis să urce în avion, crezând că este teroristul de la metrou. Bărbatul speră să prindă un alt avion miercuri, asta dacă i se va permite să urce la bordul său.

Mai multe articole despre:
atentat terorist sankt petesburg Ilyas Nikitin