MENIU

Barack Obama, noi critici la adresa lui Trump: Ideea este nerealistă şi periculoasă

Președintele american Barack Obama a denunțat marți ca fiind 'nerealistă și periculoasă' ideea lui Donald Trump de a obliga Mexicul să plătească ridicarea unui zid de mari dimensiuni la frontiera dintre cele două țări și a subliniat că lumea se așteaptă la mai multă seriozitate de la Casa Albă, informează miercuri AFP.

Miliardarul american, lider în cursa pentru învestitură din partea republicanilor la alegerile prezidențiale din noiembrie, a declarat anterior că ar vrea să oblige Mexicul să plătească ridicarea zidului, amenințând că în caz contrar va bloca miliardele de dolari pe care mexicanii care trăiesc în SUA le trimit în fiecare an acasă.

'Se va urmări fiecare transfer de bani prin Western Union spre Mexic? Mult succes!', a ironizat Obama, denunțând de asemenea efectul pe care o asemenea măsură ar putea-o avea asupra economiei mexicane, cu un risc de 'prăbușire' ce ar trimite 'mai mulți imigranți spre nord, pentru că ei nu-și vor putea găsi de lucru'. '

Acesta este un alt exemplu de lucru care nu a fost bine gândit și care este scos în față în scopuri politice', a adăugat președintele american.

În contextul problemelor cu care se confruntă în prezent lumea, 'oamenii așteaptă de la președintele SUA și de la aleșii de aici ca ei să abordeze aceste probleme cu seriozitate și să propună politici care au fost examinate, analizate și sunt eficiente', a spus Obama. 'Oamenii nu se așteaptă de la Casa Albă la soluții lipsite de logică', a subliniat liderul american.

Donald Trump, care denunță imigrația ilegală, a estimat la 8 miliarde de dolari costurile la care s-ar ridica lucrările la zidul lung de 1.600 de kilometri dintre SUA și Mexic.

El a făcut din acest subiect unul dintre 'caii de bătaie' ai campaniei sale electorale, iar ca răspuns la o întrebare formulată de Washington Post cu privire la finanțarea acestor lucrări, Trump i-a trimis cotidianului un memoriu pe două pagini, publicat marți.

El a explicat că este gata să modifice o dispoziție a legii antiteroriste 'Patriot Act', care ar bloca o parte din transferurile de fonduri destinate Mexicului.

Miliardele de dolari pe care imigranții mexicani le trimit în țara lor sunt una dintre sursele cele mai importante de venituri ale Mexicului, alături de petrol și turism. Președintele mexican Enrique Pena Nieto a respins ideea de a plăti pentru construirea unui zid la frontiera cu SUA. Luna trecută, el a comparat retorica lui Trump cu cea care a dus la ascensiunea lui Hitler și Mussolini în Europa.

 Ideea aunie corectari iemdiare a unie dfisctiuctioanşliatzi a cerserii asta vom aborda, aobicetvul este asa  aprobma acest prioiect de ordonnaata de urgenta va fi unmproect care va avea ca pbioectiv o corectare intre clasele salariale de jic si care vor corecta  problemele care apar  vom ăutea avea salrii doferote pentru ca au fost recritzatio in perioda difetrie,  sunt situatii in care au acceasi functie, vom corect ăparte dina ceste probleme,  azi vom avea o prinma discutie.  cu obiectvul de a la dopta.

 o a dozua abordare este un proiecte de lege pe care vreau sa il punem in deybatere publica in ideea de a evolua spre o salarizare unitara pe care sa o gandim si in. Va fi dificil sa ce P  Venim cu un proiect de lege  pana in 018 venim cu rezolvarea acestor inechitati, in asa fel incat el sa poate fi aplicabil.