MENIU

Barack Obama, după moartea lui Fidel Castro: Istoria îi va judeca impactul enorm asupra lumii!

Barack Obama a avut o reacţie neaşteptată după ce Fidel Castro a murit. Într-o declaraţie emisă de Casa Albă, preşedintele american spune că istoria îi va judeca influenţa enormă pe care liderul cubanz a avut-o asupra lumii şi oamenilor din jurul său, notează The Guardian. 

"Istoria va înregistra și judeca impactul enorm pe care această figură unică (n.r. Fidel Castro) a avut-o asupra lumii şi a oamenilor din jurul său", se arată în declaraţie.

Barack Obama care a transmis condoleante familiei lui Fidel Castro si si-a exprimat "prietenia fata de poporul cubanez", Obama, co-artizan impreuna cu presedintele cubanez Raul Castro, fratele lui Fidel, al apropierii istorice si a restabilirii relatiilor diplomatice dintre cei doi fosti inamici din timpul razboiului rece, a subliniat ca administratia sa "a muncit mult" pentru a intoarce pagina de peste jumatate de veac de "discordie si de profunde dezacorduri politice".

"In acest moment al disparitiei lui Fidel Castro, intindem o mana a prieteniei catre poporul cubanez. Istoria va inregistra si va judeca impactul enorm al acestei personalitati singulare asupra poporului si al lumii", se mentioneaza in mesajul lui Obama

Mai multe articole despre:
măsuri decizii obama barack decizii. Fidel Castro