MENIU

Bakhmut, sub foc rusesc! Cel puțin 3 morți și 3 răniți. 6 clădiri de apartamente și 6 clădiri private au fost avariate

Zona Bakhmut din Ucraina se află sub foc rusesc. Se cunosc deja cel puțin trei morți și trei răniți. 6 clădiri de apartamente și 6 case private avariate, a spus șeful Administrației Militare Regionale Donețk Kyrylenko. Potrivit informațiilor preliminare, muniția cu dispersie a lovit orașul.

Bakhmut: Forțele ruse au avansat mai aproape de Soledar din direcția Volodymyrivka. Luptele continuă la periferia orașului Pokrovske. Armata rusă are superioritate terestră și aeriană.

Trupele ucrainene s-au retras de la centrala electrică Vuhlehirska și Novoluhanske spre Semyhirya pentru a evita încercuirea.

Inamicul a atacat poziții ucrainene în vecinătatea Semyhiryei și Kodema.

Direcția Slovyansk: Grupul rusesc de recunoaștere a atacat trupele ucrainene lângă Pasika. Grupul inamic a fost neutralizat. Informațiile comunicate de Statul Major ucrainean indică faptul că forțele ucrainene au contraatacat cu succes în zona Dolynei și au ajuns în vecinătatea Pasika. Imaginile din satelit arată distrus/înlăturat un pod rusesc de ponton lângă Yaremivka. Un alt atac în vecinătatea Bohorodychne a fost respins de trupele ucrainene.

Forțele ruse au avansat mai aproape de Siversk, amenințând că vor tăia trupele ucrainene la Serebrianka și Hryhorivka.

Trupele ruse continuă să atace trupele ucrainene în zona Verkhnokamyanske. Liniile de apărare rezistă. Inamicul a încercat să avanseze mai aproape de Ivano-Darivka, dar fără succes și s-a retras.
Trupele ruse s-au retras parțial din Berestove noaptea. Satul, sau mai degrabă ce a mai rămas din el, este acum contestat.

Direcția Slovyansk: Grupul rusesc de recunoaștere a atacat trupele ucrainene lângă Pasika. Grupul inamic a fost neutralizat. Informațiile de mai sus, comunicate de Statul Major ucrainean, indică faptul că forțele ucrainene au contraatacat cu succes în zona Dolynei și au ajuns în vecinătatea Pasika. Imaginile din satelit lansate astăzi (27 iunie) arată distrus/înlăturat un pod rusesc de ponton lângă Yaremivka.

Un alt atac în vecinătatea Bohorodychne a fost respins de trupele ucrainene. Forțele ruse au avansat mai aproape de Siversk, amenințând că vor tăia trupele ucrainene la Serebrianka și Hryhorivka.

Trupele ruse continuă să atace trupele ucrainene în zona Verkhnokamyanske. Liniile de apărare rezistă.

Inamicul a încercat să avanseze mai aproape de Ivano-Darivka, dar fără succes și s-a retras.
Trupele ruse s-au retras parțial din Berestove noaptea. Satul, sau mai degrabă ce a mai rămas din el, este acum contestat.
Direcția Harkov și Chuhuiv: Forțele ucrainene au dezvăluit și eliminat un grup de recunoaștere rusă în apropierea așezării Chepil. Armata rusă a început să îmbunătățească sprijinul logistic în zonă, primordial prin construirea de poduri suplimentare de pontoane.

Regiunea Donețk: Forțele ruse au atacat pozițiile ucrainene la Pavlivka. Atacul a fost respins de apărătorii ucraineni. Inamicul a încercat să avanseze în vecinătatea Blahodatne spre Velyka Novosilka, dar apărătorii ucraineni au respins asaltul. 

Kherson și Mykolaiv: Trupele ucrainene au respins un atac rusesc asupra Bilohirka.
Artileria ucraineană (probabil HIMARS) a vizat un pod rutier de lângă Kherson. Podul este puternic avariat și inutilizabil în acest moment. Ucrainenii au vizat și un pod feroviar din apropiere, dar nu se cunosc alte detalii în acest moment.
Rezumatul zilei:
Forțele ruse au capturat centrala electrică Novoluhanske și Vuhlehirska în timp ce trupele ucrainene s-au retras pentru a evita o posibilă Inamicul se apropie încet de Bakhmut din sud și est.

La nord de Slovyansk, forțele ucrainene au contraatacat și probabil au împins trupele ruse înapoi la Pasika, poate chiar mai mult. Armata rusă și-a alocat probabil majoritatea forțelor din zonă pentru a captura Bohorodychne și a slăbit flancurile. Nenumăratele atacuri eșuate asupra lui Bohorodychne au slăbit ulterior puterea întregii forțe ruse, iar trupele ucrainene au folosit-o în avantajul său.

Mai multe articole despre:
rusia ucraina atac razboi