MENIU

Barack Obama, prima declaraţie după atacul jihadist din Mali: Această barbarie nu face decât...

Președintele american Barack Obama a calificat sâmbătă drept act de 'barbarie' atacul comis de jihadiști într-un hotel internațional din Bamako, soldat cu cel puțin 27 de morți, printre care și o americană, relatează AFP.

 În vizită oficială în Malaezia, Obama a condamnat atacul de vineri, revendicat de gruparea jihadistă africană Al-Mourabitoun, afiliată Al-Qaida, asupra Hotelului Radisson Blu din capitala maliană.

"Această barbarie nu face decât să ne întărească hotărârea de a depăși această provocare", a declarat președintele american, făcând referire la amenințarea mondială a extremismului islamist violent.

"În numele poporului american, vreau să transmit condoleanțe poporului din Mali și familiilor victimelor, printre care se află și cel puțin un cetățean american", a spus Obama.

Cel puțin 27 de ostatici au fost uciși în atac, potrivit unei surse militare maliene. Oficiali americani au indicat că cel puțin un cetățean american s-a numărat printre victime.

La Washington, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, John Kirby, a precizat că victima este o femeie pe nume Anita Ashok Datar.

Mai multe articole despre:
luare de ostatici Barack Obama mali atac jihadist