MENIU

Avocații lui Donald Trump resping acuzațiile ce i se aduc fostului președinte. Evenimentele de la Capitoliu nu ar avea legătură cu acțiunile republicanului

Donald Trump

Avocaţii lui Donald Trump au răspuns acuzaţiilor la adresa fostului preşedinte: ei susţin că cei care au participat la asaltul de la Capitoliu, de pe 6 ianuarie, s-au organizat din proprie iniţiativă și nu la îndemnul președintelui SUA între anii 2016 și 2020. Procesul lui Donald Trump, în care este acuzat că a instigat la violenţă într-un discurs adresat suporterilor săi, cu privire la fraudarea alegerilor prezidenţiale din noiembrie, va avea loc marţi. Cu toate acestea, republicanul a anunţat că nu va depune mărturie.

Avocaţii lui Trump susţin că cei de la FBI deţin probe care demonstrează că revolta de la Capitoliu a fost organizată cu câteva zile înainte de discursul preşedintelui Donald Trump, din aceeaşi zi cu asaltul, de pe 6 ianuarie, notează Mediafax.

Avocaţii lui Trump sunt de părere că democraţii au pus la cale acest ”act politic”, prin care au încercat, de fapt, ”să reducă la tăcere un adversar politic şi un partid minoritar”. Conform acestora, punerea unui fost preşedinte sub acuzaţie, conform Constituţiei, este o procedură ilegală.

Cei nouă coordonatori democraţi ai cazului în Casa Reprezentanţilor, care vor fi, practic, procurori, au scris în pledoaria lor: ”avem nenumărate dovezi care îl învinovăţesc pe Donald Trump, nu există nici o scuză în apărarea lui. Orice încercare de a scăpa nevinovat este sortită eşecului”.

Mai multe articole despre:
Trump capitoliul sua Capitoliu