MENIU

Avion prăbușit. Cel puțin 9 oameni au murit

Avion prăbușit în Dakota

Avion prăbușit. Nouă persoane au murit ucise şi trei au fost rănite după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit sâmbătă în statul american Dakota de Sud, au anunţat autorităţile locale.

Avion prăbușit. În total, douăsprezece persoane se aflau la bordul avionului care s-a prăbușit sâmbătă la prânz într-o zonă rurală a statului american. Nouă oameni au murit pe loc în accident, scrie News Today.

Avion prăbușit. Avionul era un Pilatus PC-12, cu o capacitate de aproximativ nouă pasageri plus echipajul. Aeronava făcea o rută între orașul Chamberlain, în Dakota de Sud însuși, și statul din Idaho, unde pasagerii locuiau.

Avion prăbușit. În ciuda „condițiilor meteorologice extreme”, echipele de salvare au reușit să îi localizeze pe cei trei supraviețuitori și i-au transferat într-un spital din orașul Sioux Falls, a explicat procurorul de stat al județului unde s-a produs accidentul.

Avion prăbușit. Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor investighează cauza accidentului, deși furtuna severă i-a împiedicat să acceseze locul de acum, și ar putea dura între un an și doi ani pentru a determina cauza finală a evenimentului, a spus un purtător de cuvânt citat de Washington Post.

Mai multe articole despre:
Avion prăbușit