MENIU

AVION DOBORÂT UCRAINA. UN ROMÂN se află printre VICTIME

AVION DOBORÂT UCRAINA. UN ROMÂN se află printre VICTIME 

AVION DOBORÂT UCRAINA. Avionul de pasageri al companiei Malaysia Airlines prăbuşit, joi, în estul Ucrainei, la 50 de kilometri de graniţa cu Rusia, a fost doborât, susţine vicepreşedintele american, Joe Biden. Statele Unite deţin informaţii certe că aparatul Boeing 777, cu 298 de oameni la bord, care plecase din Amsterdam spre Kuala Lumpur, a fost lovit în aer de o rachetă. Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe român, printre pasageri s-a aflat şi un cetăţen român. AVION DOBORÂT. Cine este ROMÂNUL MORT în incidentul aviatic din UCRAINA. 181 de cadavre au fost recuperate, până la această oră, de la locul tragediei.

AVION DOBORÂT UCRAINA. Ministerul Afacerilor Externe informează că, urmare a  verificărilor care continuă, în vederea stabilirii identității tuturor pasagerilor, i-au fost furnizate noi informaţii potrivit cărora pe lista transmisă până la acest moment de compania Malaysian Airlines se regăseşte un cetăţean care deţine dublă cetăţenie, inclusiv cetăţenie română.

Familia acestuia a fost informată de autorităţile din ţara de domiciliu, iar autorităţile române au luat, de asemenea, legătura cu familia.

Familia victimei a precizat că nu doreşte, sub nicio formă, să fie făcute publice niciun fel de date personale.

AVION DOBORÂT UCRAINA. Avionul de pasageri al companiei Malaysia Airlines prăbuşit, joi, în estul Ucrainei, la 50 de kilometri de graniţa cu Rusia, ar fi fost fost doborât, susţine vicepreşedintele american, Joe Biden. Statele Unite deţin informaţii certe că aparatul Boeing 777, cu 298 de oameni la bord, care plecase din Amsterdam spre Kuala Lumpur, a fost lovit în aer de o rachetă. Rămâne de stabilit locul de unde a fost trasă.

În orice caz, datele adunate de serviciile secrete americane confirmă informaţiile prezentate de oficialii de la Kiev, care susţin că atacatorii au folosit o baterie sol-aer de tip BUK, ale cărui rachete pot ajunge până la o altitudine de 22.000 de metri. Iar avionul zbura la 10.000 de metri.

Încă de joi seară, preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, declara că doborârea cursei de pasageri a fost "un act terorist" şi îi acuza pe separatiştii proruşi din estul ţării.

Olanda a suferit cea mai grea pierdere: 154 de morţi. Potrivit France Presse, printre victime se numără şi 100 de specialisti în lupta anti-SIDA, care urmau să participe la o conferinţă.

OSCE va trimite o echipă de experţi la locul accidentului.

Mai multe companii aeriene, printre care Air France, British Airways sau Turkish Airlines şi-au suspendat zborurile în spaţiul aerian ucrainean.

AVION DOBORÂT UCRAINA: Toţi cei 298 de pasageri au murit

Oficialii Malaysia Airlines au anunţat că avionul a dispărut de pe radar în spaţiul aerian ucrainean. Avionul zbura la o altitudine de 10.000 de metri, în momentul în care a început să coboare brusc, au precizat surse ucrainene.

Aparatul a căzut la Torez, lângă Şakhtersk, la 40-50 de kilometri de graniţa cu Rusia.

Prăbuşirea s-a produs într-o zonă afectată de conflictul militar dintre armata ucraineană şi separatiştii proruşi. Kievul a acuzat chiar azi, în mod oficial, Rusia, că i-a doborât un avion de vânătoare Su-25, acuzaţie respinsă de Moscova.

Pe site-ul YouTube au apărut imagini care ar prezenta momentul prăbuşirii avionului.