MENIU

AVION DISPĂRUT. Descoperire şocantă la locul prăbuşirii aeronavei AirAsia

Fragmente depistate marţi în Marea Java sunt ale "avionului AirAsia" dispărut duminică la scurt timp după decolarea din cel de-al doilea oraş indonezian cu destinaţia Singapore, a declarat pentru AFP directorul general al aviaţiei civile indoneziene. Un cadavru a fost descoperit în Marea Java, în zona în care au loc căutări pentru găsirea avionului AirAsia dispărut duminică, scrie Mediafax.

"Pentru moment, se poate confirma că este avionul AirAsia, iar ministrul Transporturilor va pleca în scurt timp către Pangkalan Bun", în zona căutărilor, unde au fost descoperite fragmentele respective, a adăugat Djoko Murjatmodjo.

"Pe baza observaţiilor efectuate de echipele de căutare şi salvare, au fost găsite obiecte importante precum o uşă pentru pasageri şi o uşă de cală. Acestea au fost găsite în mare, la 100 de mile (160 de kilometri) sud-vest de Pangkalan Bun", oraş din centrul regiunii Kalimantan, pe insula Borneo, a precizat el.

Fragmente ce seamănă cu uşa unui avion şi un tobogan pentru evacuarea de urgenţă au fost depistate marţi în Marea Java din Indonezia, în zona de căutare a avionului AirAsia, dispărut cu 162 de persoane la bord, au anunţat anterior forţele aeriene indoneziene.

Mai mult pe Mediafax.

Mai multe articole despre:
avion prăbuşit mare dispărut airasia