MENIU

Autoritățile ucrainene au ordonat evacuarea de urgență a unui oraș. Situația e dramatică!

Semnalele de pe front sunt tot mai îngrijorătoare

Autoritățile locale din jurul orașului ucrainean Kupiansk din regiunea Harkov au emis un ordin de evacuare obligatorie a orașului și a zonelor înconjurătoare din cauza bombardamentelor intense ale Rusiei asupra zonei, potrivit postului CNN.

Kupiansk este unul dintre orașele eliberate în septembrie anul trecut, în urma ofensivei fulgerătoare a Ucrainei, însă în ultimele săptămâni Rusia și-a intensificat eforturile de a recaptura orașul.

 

Ordinul precizează că, „ținând cont de bombardamentele constante… și de situația de securitate de pe teritoriul districtului Kupian”, se cere, de asemenea, evacuarea obligatorie a unui număr de așezări din nordul și estul orașului, unde încă locuiesc unii civili.

 

În ultimele săptămâni, forțele rusești au intensificat încercările de a străpunge liniile de front ucrainene la est de râul Oskil și au crescut frecvența atacurilor aeriene și a barajelor de artilerie împotriva așezărilor de pe ambele maluri ale râului.

 

Miercuri, mai mulți oficialii occidentali s-au arătat tot mai pesimiști în privința șanselor de reușită ale contraofensivei Ucrainei, care vizează recuperarea teritoriile ocupate de ruși. Potrivit unei analize CNN, este foarte puțin probabil ca până la toamnă să se înregistreze succese majore. 

 

Mai multe articole despre:
evacuare oras ucraina razboi putin zelenski