MENIU

Au reușit să intre în Cartea Recordurilor! Primul concert susținut pe un aisberg în derivă!

Prima și, cel puțin deocamdată, singura formație care ''a îndrăznit'' să susțină o reprezentație live pe un aisberg în derivă este The Defiled.

Concertul lor a avut loc la 15 octombrie 2014 și a durat 30 de minute. Evenimentul a avut loc pe Marea Groenlandei, în apropierea așezării Kulusuk, din sud-estul Groenlandei. Inițial, ambiția celor patru britanici din The Defiled a fost de a participa la provocarea lansată de concursul Jagermeister's Ice Cold Gig.

Evenimentul live a cuprins piese de pe albumul Daggers din 2013 și a fost urmărit de câțiva fani, aflați în bărci pescărești împrejurul aisbergului cu pricina. Localnicii i-au ajutat cu alegerea celui mai potrivit aisbergul pentru o astfel de manifestare, primind, în schimb, instrumente muzicale pentru centrul cultural din Kulusuk, distrus, parțial, de o furtună.

Pentru performanța lor, cei de la The Defiled figurează în ediția 2016 a Guinness World Records.

 

 

 

În 2013, o altă formație de muzică metal a intrat în Guinness World Records, după ce a susținut un concert în condiții meteo extrem de friguroase. Astfel, după ce a cântat la Stația Carlini din Antarctica, Metallica a devenit prima trupă care a susținut un concert pe fiecare continent.

Mai multe articole despre:
null