MENIU

Au început arestările în China. Autoritățile comuniste, reacție în forță la valul de proteste anti-COVID

Poliţia din Shanghai a arestat 2 persoane după protestele fără precedent care au izbucnit în China față de restricțiile draconice impuse pentru prevenirea răspândiir COVID. În paralel, China înregistrează a cincea zi consecutivă cu număr record de cazuri.

Luni, autoritățile țării au declarat că au existat 40.052 de cazuri noi de Covid - al cincilea record zilnic consecutiv - în creștere de la 39.506 cu o zi înainte, potrivit BBC.

Tot luni, Poliția a arestat luni două persoane la Shanghai, după protestele fără precedent împotriva restricțiilor legate de COVID, relatează AFP

 

Cel mai probabil, este vorba de refuzul de a șterge filmări sau alte înregistrări din timpul protestelor, la care s-a scandat inclusiv împotriva regimului comunist.

 

Manifestanții s-au adunat duminică într-un cartier din Shanghai pentru a protesta față de politicii stricte zero COVID-19 aplicate în China de aproape trei ani, dar și pentru a cere mai multe libertăți politice. Manifestări asemănătoare au avut loc la Beijing și Wuhan, luând poliția prin surprindere, atât prin amploare, cât și prin atacul la adresa conducerii comuniste.

 

Mai multe articole despre:
proteste china arestări covid carantina razboi