MENIU

Atmosfera din Ierusalim după ce Donald Trump a recunoscut că oraşul este capitala Israelului

Tensiunile dintre israelieni şi palestinieni au explodat după decizia preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului. 2 palestinieni au murit, iar sute au fost răniţi în protestele violente la care au luat parte mii de oameni. 

Manifestanţii au aruncat cu pietre în militari, iar aceștia au ripostat cu gloanţe de cauciuc, apoi cu muniţie de război. De asemenea, armata israeliană a bombardat ţinte din Gaza. 2 oameni au murit, iar 25, printre care 6 copii, au fost răniți.

Sute de oameni au ieşit în stradă la Betleem, pentru a protesta faţă de anunţul lui Trump. Spiritele s-au încins, iar manifestaţiile au degenerat în violenţe.

"Foarte mulţi palestinieni au mers către zidul care desparte acest oraş de Israel şi au aruncat cu pietre. Soldaţii israelieni au ripostat cu gloanţe de cauciuc. În presă am văzut că ar fi vorba de câteva sute", a transmis Gabriel Bejan, editor coordonator VICE Romania.

Frustrant. Linişte. Este o atmosferă furioasă. Umilitor. Calm. Trist.Complicat. Rău. Furie. Astfel au descris oamenii din Ierusalim atmosfera după ce preşedintele american Donald Trump a recunoscut că oraşul este capitala Israelului. Mii de oameni au ieşit în stradă, iar protestele au degenerat în violenţe.

 
Mai multe articole despre:
proteste Ierusalim