MENIU

Atenționarea MAE pentru românii care vor să călătorească în Norvegia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Norvegiei că miercuri și joi sunt în vigoare un Cod Roșu de avalanșă și un Cod Portocaliu de inundații și alunecări de teren în unele regiuni din această țară.  

Institutul Național de Meteorologie norvegian a emis, pentru perioada 25 — 26 ianuarie, un cod roșu de avalanșă pentru 11 districte din regiunile Finnmark, Troms și Nordland, respectiv: Vest-Finnmark, Nord-Troms, Lyngen, Tromso, Sor-Troms, Indre-Troms, Lofoten og Vesteralen, Ofoten, Salten, Svartisen și Helgeland.

De asemenea, a fost emis un Cod Portocaliu de inundații și alunecări de teren pentru regiunea Nordland.

În toate regiunile menționate circulația auto se va desfășura cu dificultate, precizează MAE în atenționarea de călătorie.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Norvegiei: +4722561237; +4722446951; +4722556832; +4722558227, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al Ambasadei: +4799153137.

Mai multe articole despre:
alertă Norvegia meteo