MENIU

Atentate la Paris. Încă o mașină utilizată în atacuri a fost găsită. Șase persoane sunt interogate

Bilanţul victimelor atentatelor teroriste din Paris a ajuns la 129 de morţi şi 352 de răniţi, dintre care 99 în stare gravă, a anunţat procurorul general din Paris, Francois Molins, citat de publicaţia franceză Le Figaro.

Un vehicul, un Seta Leon negru, a fost localizat de autoritățile franceze la Montreuil, a informat postul France Info. Un alt autoturism, un Volkswagen Polo, a fost descoperit anterior în apropierea sălii de concerte din Bataclan.

Aproximativ 100 de persoane au fost ucise în urma unei luări de ostatici la sala de spectacole Bataclan, unde avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal. Autorităţile franceze au arestat preventiv şase persoane din anturajul teroristului kamikaze Omar Ismail Mostefai, unul dintre autorii atentatelor, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

Atacurile au fost revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic, care susţine că acestea sunt o reacţie la ofensele aduse profetului musulman Mahomed şi la raidurile aeriene efectuate de Franţa în Siria şi Irak. Patru persoane au fost arestate în Bruxelles în cazul atentatelor teroriste din Paris.

Mai multe articole despre:
kamikaze atentate la Paris atentate în Franța