MENIU

Atentat terorist într-un complex turistic: patru atacatori, împușcați mortal

Atacul jihadist de duminică asupra unui complex turistic din apropiere de Bamako, frecventat de străini, s-a soldat cu doi morţi, în timp ce peste 30 de civili au fost salvaţi din acest prim atentat anti-occidental petrecut după mai bine de un an în capitala statului Mali, transmite AFP.

Numărul atacatorilor nu a fost precizat, dar cel puţin patru au fost ucişi, a afirmat în cursul serii ministrul Securităţii din Mali, Salif Traore, scrie Agerpres.

Ţinta, complexul Kangaba, un loc de destindere situat la periferia capitalei şi preferat de străini, evocă alte locuri asemănătoare atacate de grupările jihadiste din Sahel în ultimii ani, printre care staţiunea balneară ivoriană Grand-Bassam (martie 2016, 19 morţi, dintre care opt străini).

"Este un atac jihadist. Forţele speciale din Mali au intervenit", a declarat Traore, care a indicat că acestea au fost sprijinite în asaltul lor de militarii din operaţiunea franceză antijihadistă Barkhane şi misiunea ONU (MINUSMA). 

"Am putut să extragem 36 de clienţi sau lucrători din complex", a adăugat acesta, dintre care circa 15 francezi şi toţi atâţia din Mali.

O clientă franco-gaboneză a decedat la spital, iar o altă persoană, în curs de identificare, a fost ucisă, conform ministerului.

Unii dintre cei evacuaţi din complex au declarat că atacatorii au strigat "Allah Akbar". 

Un martor a relatat jurnaliştilor că a văzut venind un bărbat pe motocicletă care imediat a început să tragă asupra mulţimii, apoi "două sau trei persoane" au ajuns la complex cu un vehicul.

Ultimul atac jihadist vizând occidentali a avut loc în capitala statului Mali în martie 2016 contra unui hotel ce găzduia misiunea Uniunii Europene care antrenează armata din Mali.

Mai multe articole despre:
morţi atac terorist mali