MENIU

Atentat terorist cu bombă - Un jurnalist a fost ucis - Cine revendică operațiunea

Atentat terorist

Gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat duminică un atac comis cu o zi înainte în cartierul minorităţii şiite din Kabul, în cursul căruia un jurnalist afgan şi-a pierdut viaţa şi alte patru persoane au fost rănite, notează AFP.

Într-un comunicat pe canalele sale Telegram, aripa afgană a grupării Stat Islamic, SI-K (Statul Islamic din provincia Khorasan), a afirmat că atacul de sâmbătă s-a soldat cu "20 de morţi şi răniţi printre apostaţii" şiiţi, printre care "un jurnalist".

În explozia care s-a produs în cartierul minorităţii şiite hazara Dasht-e-Barchi a fost ucis jurnalistul Hamid Seighani, reporter la televiziunea privată Ariana TV.

Potrivit SI-K, jihadiştii au plasat două bombe în autobuze din acest cartier.

La începutul lunii mai, cartierul Dasht-e-Barchi a fost lovit de un alt atac sângeros. O serie de explozii s-au produs în faţa unei şcoli pentru fete.

Peste 85 de persoane, majoritatea eleve de liceu, au fost ucise şi peste 300 au fost rănite.

De la venirea la putere la 15 august, talibanii, care fac din restabilirea securităţii în ţară prioritatea lor după decenii de război, sunt confruntaţi cu un val de atacuri efectuate de SI-K.

Principal adversar al mişcării islamiste la putere, acest grup a vizat în ultimele săptămâni atât talibanii, cât şi minoritatea şiită afgană, potrivit AFP.

Mai multe articole despre:
atentat terorist jurnalist