MENIU

Atentat în Tunisia. A fost identificat autorul atacului

<p>Atentat &icirc;n Tunisia. A fost identificat autorul atacului </p>

Secretarul de stat pentru probleme de securitate al Tunisiei, Rafik Chelly, a anunțat, vineri, că autorul sângerosului atentat care a avut loc la un hotel din stațiunea Sousse este un student tunisian, necunoscut de teroriști, informează AFP. 

"El este tunisian, originar din regiunea Kairouan (unul dintre orașele sfinte ale islamului, situat în centrul Tunisiei). Este student", a declarat oficialul, la postul de radio Masaique FM, precizând că este vorba de o "persoană ce nu era cunoscută (de servicii)".

"A venit pe plajă, îmbrăcat ca cineva care voia să facă o baie, și avea o umbrelă în care era arma. Ajuns pe plaja, a folosit arma", a mai spus Chelly.

Cel puțin 27 de persoane, inclusiv turiști străini, au fost ucise, vineri, de un bărbat înarmat care a deschis focul într-un hotel din stațiunea Sousse, a anunțat Ministerul de Interne tunisian. Atacatorul, care a folosit o armă Kalașnikov, a fost împușcat în schimbul de focuri cu forțele de poliție.

Acest nou atac survine la peste trei luni de la atacul sângeros împotriva Muzeului Bardo din Tunis, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI). Douăzeci și unu de turiști și un polițist tunisian au fost uciși în atacul din 18 martie.

Atentate la două hoteluri din Tunisia. Cel puţin 27 de turiști au fost uciși

 
Mai multe articole despre:
atentat turişti Tunisia autor muzeul Bardo