MENIU

ATENTAT FRANȚA. Cine sunt caricaturiştii ucişi în atentatul de la sediul ziarului Charlie Hebdo

<p>ATENTAT FRANȚA. Cine sunt caricaturiştii ucişi &icirc;n atentatul de la sediul ziarului Charlie Hebdo</p>

ATENTAT FRANȚA. Caricaturiştii Stéphane Charbonnier (Charb), directorul publicaţiei satirice Charlie Hebdo, Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski) au fost ucişi, miercuri, în atacul soldat în total cu cel puţin 12 morţi, informează Mediafax. 

ATENTAT FRANȚA. Stéphane Charbonnier (Charb), una dintre cele peste 12 victime ale atacului terorist de la Paris, a fost un renumit caricaturist şi jurnalist francez, avea 47 de ani şi se afla pe lista celor mai "vânate" persoane de către reţeaua teroristă Al-Qaida.

ATENTAT FRANȚA. Potrivit presei franceze, Stéphane Charbonnier, cunoscut sub numele de Charb, se afla pe lista din 2013 a celor mai vânate persoane (moarte sau în viaţă) "pentru crime împotriva islamului", potrivit unui articol publicat de Inspire, revista de propagandă teroristă a Al-Qaida.
Charb a fost una dintre cele peste 12 victime ale atacului terorist produs, miercuri, la sediul publicaţiei satirice Charlie Hebdo.

ATENTAT FRANȚA. Potrivit avocatului publicaţiei Charlie Hebdo, Stéphane Charbonnier primise ameninţări cu moartea şi se afla sub protecţia poliţiei franceze, din momentul în care aceastea începuseră, ca urmare a publicării în paginile Charlie Hebdo a caricaturilor cu profetul Mahomed.

"Charb se afla sub protecţia autorităţilor. Ameninţările erau constante. Este înfricoşător", a mai spus avocatul Richard Malka.

ATENTAT FRANȚA. Cu toate acestea, unii dintre colegii lui Charb spuneau că acesta era relaxat cu privire la aceste ameninţări.

"Charb a fost sub protecţia poliţiei, dar se deplasa fără să fie însoţit de un poliţist, fapt care era un semn că el nu a fost îngrijorat în tot acest timp", a declarat un jurnalist pentru publicaţia franceză Le Monde.

Mai multe pe Mediafax.