MENIU

Atac cu bombă la Dortmund. Un suspect arestat. Procurorii iau în calcul pista teroristă

Anchetatorii germani care investighează exploziile de marți seară asupra autocarului cu jucătorii echipei de fotbal Borussia Dortmund analizează o a doua scrisoare prin care este revendicat atacul în care au fost răniți un fotbalist și un polițist, informează Agerpres, care citează DPA și Reuters. UPDATE: Un suspect a fost deja arestat, iar procurorii iau în calcul un posibil atac terorist.

UPDATE: Procurorii federali germani au anunțat miercuri că prima pistă luată în calcul pentru exploziile care au vizat autocarul echipei de fotbal Borusia Dortmund este cea a unui atac terorist, notează Deutsche Welle.

"Am găsit mai multe scrisori de revendicare. Una dintre ele sugerează o posibulă motivație islamistă. Alta cere retragerea militarilor germani din Siria și înciderea bazei SUA de la Ramstein", a spus un purtător de cuvânt al Procuraturii.

"În prezent avem doi suspecți din cercurile islamiste. Unul a fost arestat", a adăugat oficialul.

Referiri la atacul de la Berlin 

Alături de investigarea unei note găsite la locul exploziilor care indică o posibilă legătură a atacului cu islamismul, autoritățile examinează de asemenea o serie de postări pe internet de marți seară scrise într-un stil care este asemănător cu grupări de extremă-stânga din Germania.

Este vizat în special un mesaj pe un portal anti-fascist în care se spune că atacul ar fi o răzbunare pentru ceea ce se consideră a fi reacția slabă a clubului față de fanii neo-naziști și rasiști.

Borussia Dortmund a avut probleme în trecut cu unele grupări din cadrul numeroșilor săi suporteri.

Autoritățile germane investighează și o legătură islamistă după atacul țintit de marți seară asupra autocarului echipei de fotbal Borussia Dortmund.

Conform DPA,  la locul atacului a fost găsită o notă prin care era revendicat atentatul și care făcea referire la atacul cu un camion dintr-un târg de Crăciun la Berlin în decembrie 2016 și la implicarea avioanelor de luptă germane în conflictul din Siria.

Marc Bartra, fundașul spaniol al Borussiei, și un polițist pe motocicletă care mergea în fața autocarului au fost răniți în exploziile care s-au produs la scurt timp după ce echipa pornise spre meciul cu Monaco în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Meciul a fost reprogramat pentru miercuri.

Poliţia a prevăzut măsuri de securitate întărite pentru cele două echipe în vederea meciului care va avea loc miercuri seară de la ora locală 18.45 (16.45 GMT).

"Vom face totul pentru ca meciul să se desfăşoare în deplină siguranţă", a mai spus şeful poliţiei, citat de AFP

Mai multe articole despre:
null