MENIU

Barack Obama: "E o situaţie sfâşietoare. SUA ştiu ce înseamnă"

Atac sângeros Paris. Mai multe explozii şi atentate teroriste au avut loc vineri seară în mai multe zone din Paris, bilanţul fiind de cel puţin 40 de morţi şi sute de răniţi. 

Atac sângeros Paris. Barack Obama a vorbit, la scurt timp după atacurile din Paris, condamnând atacurile teroriste pe care le-a numit "o tentativă groaznică de a teroriza civili nevinovaţi" şi declarând sprijinul total pentru "cel mai vechi aliat al SUA", Franţa.

"Nu este doar un atac la adresa Franţei, e un atac contra umanităţii şi valorilor sale. Cei care cred că pot teroriza Franţa şi valorile sale astfel se înşală.

 Misiunea noastră este să aducem aceşti terorişti în faţa justiţiei şi să mergem după ei.

Nu ştim detaliile a ceea ce s-a întâmplat, din păcate evenimentele sunt încă în desfăşurare, dar suntem în contact cu autorităţile franceze şi rugăciunile noastre se îndreaptă către familiile îndoliate.

Nu am apucat să vorbesc acum cu preşedintele Franţei, dar coincidenţa face că am vorbit asăti cu Hollande şi despre acest aspect, pentru reuniunea G20.

E o situaţie sfâşietoare. SUA ştie ce înseamnă. Întotdeauna am putut conta pe francezi în momente dificile şi au fost parteneri importanţi în lupta împotriva terorismului", a mai spus Obama.