MENIU

Atac armat la Universitatea Americană din Kabul: Cel puțin 12 morți și 44 de răniți - UPDATE

Atac armat miercuri, la Universitatea Americană din Kabul, Afganistan, unde s-au auzit mai multe focuri de armă şi explozii.

UPDATE 8.54: Atacul armat comis miercuri după-amiază la Universitatea americană din Kabul s-a soldat cu 12 morţi - şapte studenţi, trei poliţişti şi doi agenţi de pază.

UPDATE 7.30: Cel puțin nouă persoane au fost ucise în atacul lansat miercuri seara împotriva Universității americane din Kabul, capitala Afganistanului, a anunțat joi dimineață un purtător de cuvânt al Ministerul de Interne afgan, citat de AFP.

UPDATE 7.00: Atacul împotriva Universității americane din Kabul a luat sfârșit joi în zori, cu moartea a doi atacatori, după zece ore de la începerea ofensivei încă nerevendicate în care studenții au trimis mesaje alarmante din interiorul clădirii unde erau blocați, scrie Agerpres.ro.

"Am terminat operațiunea noastră. Doi atacatori au fost uciși", a declarat pentru AFP Fraidun Obaidi, șeful poliției judiciare din Kabul, fără să precizeze numărul victimelor, dar Ministerul Sănătății afgane informase miercuri seara cu privire la un mort și 26 de răniți. 

UPDATE: Toţi studenţii şi cadrele universitare au fost scoşi din clădire şi se află în siguranţă, informează surse guvernamentale afgane, citate de jurnalistul Mustafa Kazemi. Forţele de intervenţie i-au ucis pe atacatori.

Cel puţin 14 persoane au fost rănite, printre cei răniţi aflându-se şi fotograful AP Massoud Hossaini, care ar fi fost rănit superficial. Dintre cele 14 victime, trei se află în stare critică.


UPDATE: Studenţii aflaţi în Universitatea Americană din Kabul au postat, în urmă cu scurt timp, un mesaj disperat pe un cont de Facebook, în care susţineau că au fost atacaţi de talibani, care îi ucid.

Un alt student captiv în interiorul universităţii a explicat, pentru AFP, că sunt blocaţi în camerele de curs şi că se aud explozii şi focuri de armă, studenţii fiind foarte speriaţi.


UPDATE: Un fotograf al Associated Press, Massoud Hossaini, laureat al Premiului Pulitzer în 2012, se afla printre studenţii şi profesorii aflaţi în Universitatea Americană din Kabul, unde se desfăşoară un atac armat.

UPDATE: Conform primelor informaţii, atacul armat este în plină desfăşurare, forţele de ordine ajunse la faţa locului încercând să intervină în forţă.

UPDATE: Ambulanţe pline cu răniţi în atacul terorist de la Universitatea Americană din Kabul ajung la spital, informează un jurnalist din Afganistan, pe contul său de Twitter.

UPDATE: Conform unui jurnalist aflat la Kabul, cel puţin un atentator sinucigaş s-a aruncat în aer la Universitate.

 Poliţia afgană răspunde, conform comandantului său, unui "atac complex" aflat în desfăşurare la Universitatea Americană din Kabul şi că forţele speciale se îndreaptă către locul incidentelor, informează Fox News.

Nu se cunosc date despre răniţi sau morţi, dar mai mulţi profesori şi studenţi se află încă în clădire.

Universitatea Americană din Kabul a fost deschisă aproximativ 10 ani şi se estimează că aproximativ 1700 de studenţi sunt înscrişi la cursuri acolo.