MENIU

Atac armat în SUA! Nouă persoane au fost împuşcate într-o biserică în South Carolina

Nouă persoane au fost ucise în atacul armat comis miercuri seara într-o biserică afroamericană istorică din Charleston, în statul South Carolina, au anunţat oficiali, precizând că bărbatul alb care a deschis focul în timpul unui curs de studii biblice era căutat încă de joi dimineaţă, relatează CNN. Între timp, a început vânătoarea umană! Poliția americană este pe urmele suspectului.    

Atacul este anchetat ca o crimă motivată de ură, au precizat autorităţile.

"Singurul motiv din care cineva poate să intre într-o biserică şi să împuşte oameni este ura", a declarat primarul oraşului Charleston Joe Riley.

Opt persoane au fost ucise pe loc, iar a noua a murit la spital, a anunţat poliţia.Oficialii nu au spus câte persoane se aflau în biserică în timpul atacului. Însă există supravieţuitori, a declarat şeful poliţiei din oraş, Greg Mullen, fără să ofere alte precizări.

Poliţia a anunţat că presupusul atacator este un tânăr bărbierit, în vârstă de aproximativ 20 de ani, suplu. El purta o bluză gri cu mâneci lungi, blugi şi cizme.

"Evident, este extrem de periculos", a declarat Mullen. "Vom mobiliza toate resursele şi vom depune tot efortul să găsim această persoană", a promis el.

Departamentul de poliţie din oraş s-a ținut de cuvânt. Potrivit relatărilor din presa de peste Ocean, care citează surse din FBI și alte autorități americane, suspectul ar fi Dylan Storm  Roof, un tânăr de 21 de ani cu evidente probleme psihice, care locuiește în Lexington, South Carolina.

Ucigașul este încă în libertate, dar cercul implacabil format din oamenii legii se strânge în jurul său de la o oră la alta. 

Mai multe articole despre:
SUA Poliţia atac armat