MENIU

Atac armat cu un cuțit, în Franța. Anchetatorii exclud, momentan, varianta unei agresiuni teroriste

Atac armat cu un cuțit, în Marseille. Foto/Profimedia

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost împușcat mortal de polițiști după ce acesta a amenițat mai multe persoane cu un cuțit. Inițial, a agresat clienții unui magazin, iar apoi a trecut la amenințări într-o parcare de lângă.

Evenimentul s-a petrecut în centrul comercial La Valentine, în arondismentul 11 din Marsilia, potrivit unei surse din poliţie citată de Le Figaro.

Bărbatul, în vârstă de aproximativ 50 de ani, a intrat într-un magazin înarmat cu un cuţit, iar apoi a avut o atitudine ameninţătoare faţă de trecători, într-o parcare.

Un agent de securitate a reuşit să-l oprească până la venirea poliţiei.

Bărbatul s-a precipitat imediat ce i-a văzut către poliţişti, care l-au împuşcat. Deși a primit îngrijiri medicale, agresorul a decedat.

Potrivit postului BFMTV Marseille, angajaţi ai magazinului au fost reţinuţi în cadrul unei anchete, încredinţată Poliţiei Judiciare şi Inspecţiei Generale a Poliţiei Naţionale franceze (IGPN).

”Le mulţumesc poliţiştilor curajoşi care au neutralizat un individ ameninţător, înarmat cu un cuţit, într-o zonă comercială, la Marsilia. Atacatorul a murit. Nu există niciun alt rănit”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin.

În acest stadiu, autorităţile nu evocă vreo pistă teroristă.