MENIU

Armata siriană, anunţ de ultima oră despre suspendarea operaţiunilor militare

Armata siriană a anunțat luni suspendarea operațiunilor militare pe teritoriul Siriei, imediat după intrarea în vigoare a armistițiului negociat de Rusia și SUA, informează AFP.

Suspendarea operațiunilor "se va aplica pe teritoriul Republicii Arabe Siriene timp de șapte zile, începând de luni orele 19:00 (16:00 GMT) până pe 18 septembrie miezul nopții (21:00 GMT)", a anunțat armata siriană într-un comunicat.

"Armata își rezervă dreptul de a riposta în consecință și de a folosi toate mijloacele militare pentru a riposta tuturor încălcărilor (armistițiului) din partea grupărilor armate", se precizează în comunicat.

Armata siriană este în prezent angajată pe mai multe fronturi: în Alep (nord), în regiunea Lattakia (vest), în regiunea Damasc și în sudul țării.

Armistițiul între regimul de la Damasc și rebeli a intrat în vigoare luni seara, în virtutea unui acord ruso-american care nu a fost aprobat în mod oficial de opoziție și rebeliunea siriană.

Regimul și-a dat deja aprobarea pentru această încetare a ostilităților. Cu puțin timp înainte și armata rusă anunța suspendarea loviturilor aeriene 'pe întreg teritoriul' Siriei începând cu ora 16:00 GMT, cu excepția zonelor controlate de grupările 'teroriste', în urma acordului ruso-american de încetare a ostilităților, scrie Agerpres.

Mai multe articole despre:
0 măsuri Siria teritoriu decizii progres