MENIU

„Apel telefonic către Putin” - metoda favorită de tortură a securității ruse. Mărturiile cutremurătoare ale unui rezident ucrainean: INFERNUL prin care a trecut

Hartă / Foto: Twitter NEXTA

Rezidenții din Herson au fost torturați de forțele de ocupație rusă din teritoriu prin metoda „Apel telefonic către Putin”. Din câte se pare, aceasta este metoda favorită de tortură a securității ruse - FSB, potrivit publicației britanice The Times. Un ucrainean de 65 de ani a povestit jurnaliștilor publicației clipele de coșmar prin care a trecut ca urmare a aplicării acestei metode de tortură. 

Metoda de tortură folosită de securitatea rusă din Herson și denumită sugestiv „Apel telefonic către Putin” pare să fie foarte îndrăgită de securitatea rusă. Aceasta presupune ca victima să fie dezbrăcată, i se atașează doi electrozi de testicule și se dă drumul la curent.

Se pare că exact acest "tratamentȚ l-a primit și un bărbat de 65 de ani, din Herson, în perioada de ocupație rusă.

"Agenții FSB l-au legat pe Vitali, în vârstă de 65 de ani, de un scaun și au conectat un generator electric la o pereche de cleme metalice (…) Apoi i le-au atașat de vintre.

I-au ordonat să dezvăluie unde se află fiul său, un soldat ucrainean. L-au acuzat că este membru al grupului de apărare teritorială a Ucrainei, precum și că depozitează arme. «Unde este fiul tau? Unde sunt armele?»", au întrebat aceștia în mod obsesiv, scriu jurnaliștii de la The Times.

"Când nu a reușit să răspundă la întrebări spre satisfacția agenților, aceștia au pornit curentul. Tehnica torturii este cunoscută în argoul poliției ruse drept «un apel telefonic către Putin».

«Durerea a fost de nedescris. Mi-a mers în valuri în sus», a spus Vitali", potrivit publicației britanice. 

New York Times estimează la circa 600 numărul locuitorilor arestați de FSB-ul din Herson, înaintea marii retrageri de săptămâna trecută. Mulți dintre ei sunt în continuare dispăruți.