MENIU

Apel șocant al unui înalt oficial european: Ungaria ar trebui dată afară din UE

Ungaria ar trebui dată afară din UE din cauza atitudinii față de refugiați, a spus ministrul Extern al Luxemburgului, țară fondatoare a UE.

Refuzul Ungariei de a-i primi pe refugiați este o încălcare brutală a principiilor fundamentale ale UE, a declarat Jean Asselborn, ministrul de Externe din Luxemburg și unul dintre politicienii europeni care a susținut planul de împărțire a migranților în toate statele membre.

Drept urmare, "Ungaria ar trebui exclusă temporar sau, dacă este nevoie, definitiv din UE", a spus Asselborn, potrivit Die Welt.

Oficialii ungari au adoptat o atitudine drastică împotriva migrației, ridicând garduri la frontieră și anunțând că nu susțin planul de relocare a refugiaților în statele membre.

Intervenția lui Asselborn nu a rămas fără răspuns. "Comentarile sunt stranii, ținând cont că vin din Luxemburg, țara optimizării fiscale", a spus ministrul de Externe ungar Peter Szijjarto.

Știm că președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker (luxemburghez, n.r.) vorbește despre împărțirea greutăților, dar știm că asta înseamnă de fapt că Ungaria va trebui să poarte povara greșelilor altora, a mai spus oficialul maghiar.

Într-o declarație pentru siteul de știri Index.hu, Szijjarto a spus chiar că Asselborn este un "personaj frivol", care "trăiește o viață frustrată".

PROMOTIE LA eMAG! CONSULTATI OFERTELE DE ULTIMA ORA AICI!!!